Everactive punjač akumulatora procesorski CBC-5, 6V/12V

  • Na stanju: ima
  • Šifra artikla: EACBC-5
4.199,00 RSD
/kom
Cena: 4.199,00 RSD
AKCIJA: 4.199,00 RSD
Količina:
 
 
  Dodaj u korpu Dodaj u listu želja Dostupnost u prodavnicama

EverActive CBC-5 je potpuno novi model koji zamenjuje CBC-4 - u poređenju sa svojim prethodnikom, algoritam punjenja je poboljšan - sada je postupak punjenja podeljen u čak 9 faza, pored toga, kraj glavnog punjenja javlja se nakon faze punjenja sa konstantnim naponom sa glatkim smanjenjem struje punjenja, što rezultira boljim stepenom

bateriju.
Efikasnost našeg punjača uporediva je sa procesom punjenja u vodećim profesionalnim uređajima (čak i višestruko skupljim) - redovna upotreba pametnog punjača ne negativno utiče na rad baterije, već, naprotiv, produžava njen vek trajanja!

Punjač nije namenjen samo automobilskim baterijama velikog kapaciteta - zahvaljujući pažljivo razvijenim programima punjenja, pogodan je i za gelske, motociklističke, baterije za brodove ili baterije za skutere manjeg kapaciteta.

Neograničene mogućnosti - naš; punjač je opremljen jedinstvenim, odvojenim kablom sa SAE brzom spojnicom. Ovo omogućava da se punjač neprimjetno prilagodi vašoj instalaciji kada su uključeni kablovi za krokodile i terminali za oči nedovoljni.

Punjač CBC 5 je dizajniran za 6V / 12V gelske, olovne kiseline, AGM, VRLA, VLA, SLA, MOKRO, GEL, olovno-kiselinske baterije. Punjenje je automatsko, u više koraka. Režim punjenja, rad punjača je prikazan na LCD ekranu sa pozadinskim osvetljenjem.

Prvi korak je merenje i indikacija napona na stezaljkama akumulatora i određivanje njegovog tipa. Za bateriju od 12 V pritiskom na dugme „MODE“ možete odabrati program punjenja (0,8A / 3,8A), kao i „zimski“ režim koji karakteriše veći napon punjenja (ovo je ujedno i podrazumevani preporučeni način punjenja za mnoge savremene AGM baterije). Stanje baterije se procenjuje i po potrebi ponovo aktivira (samo za jako ispražnjene ćelije) - punjenje smanjenom strujom pojedinačnim impulsima.
Sledeći korak je osnovno punjenje - u zavisnosti od načina punjenja sa maksimalnim intenzitetom od 0,8A ili 3,8A.
Sledeći koraci su kontrola procesa punjenja - kako se napon na bateriji povećava, struja punjenja se smanjuje.
U završnoj fazi punjenja struja je glatko ograničena na 0,5A - ovo je odlična zaštita od pojave „rasplinjavanja“ baterije. Kada napon dostigne 14,4 V / 14,8 V (za bateriju od 12 V) i 7,3 V (za bateriju od 6 V), glavno punjenje je gotovo.
Završna faza je faza praćenja napona na bateriji - u slučaju dužeg ostavljanja punjača povezanog na bateriju i pada napona na 13,1V / 12,8V (za bateriju od 12V), punjač uključuje punjenje podrške na sprečite dalje pražnjenje ili sukulaciju baterije.

Proizvođač: everActive

Uvoznik: MUSICMAN Kraljevo

  • Brend: everActive